EurActiv Policy Briefing on Cloud Computing

Pe 19 aprilie 2012 a avut loc, la centrul Infoeuropa din Bucuresti,  primul eveniment din seria EurActiv Policy Briefings. Dezbaterea cu tema Cloud Computing Governance Framework a fost organizata de EurActiv Romania si Institutul pentru Studii de Responsabilitate Sociala si a reunit reprezentanti ai grupurilor interesate de functionarea durabila si sanatoasa a ecosistemului Cloud Computing: Comisia Europeana, institutii publice centrale si locale, mediul de afaceri, organizatii non-guvernamentale.

Cu o echipa de profesionisti in politici publice si comunicare, EurActiv Romania lanseaza seria de evenimente-dezbatere cu teme prioritate ale agendei publice: serviciile cloud pentru cetateni, educatia europeana, valoarea partajata a investitiilor straine in Romania, comunicarea tendintelor si prioritatilor politicilor publice europene.
Primul eveniment din aceasta serie a fost dedicat Cloud Computing si a avut doua parti: prezentari ale viziunilor despre buna guvernanta si serviciile cloud pentru cetateni, iar in partea a doua dezbaterea acestor teme si a pasilor urmatori pentru elaborarea documentului “Cloud Governance Framework in Romania” de catre grupul de lucru “Romanian Cloud Partnership”.  A fost prezentat un exemplu de îmbinare a Open Access Data și aplicațiilor pentru platforme mobile pentru a crea servicii inteligente pentru cetățeni: proiectul finantat de DG INFSO, Citadel…on the move.

In deschiderea evenimentului, Paula Apreutesei, CEO EurActiv si fondator al Institutului pentru Studii de Responsabilitate Sociala a anuntat scopul intalniri:i „ Este primul EurActiv Policy Briefing in Romania. Ne dorim ca fiecare sa aiba o opinie constructiva. Scopul este contruirea unui grup de lucru, astfel incat atunci cand va fi anuntata European Cloud Computing Strategy sa fim pregatiti sa oferim input. “

Au adaugat valoare evenimentului prin prezentarile si interventiile lor:

  • Florent Frederix, Director departament, Directoratul General  Information Society and Media Comisia Europeana, 
  • Geert Mareels, coordonatorul proiectului CITADEL, managerul Flemish E-Government
  • Diana Voicu, Director General PMU MCSI
  • Andrei Ionut Damian, Consilier al Ministrului, MCSI
  • Monica Ene-Pietrosanu,  Country Manager, INTEL Romania
  • Dan Bulucea, Country Manager,  GOOGLE Romania
  • Abdel BENDAOUA, Head of Google Enterprise EMEA
  • Vasile Aniculaesei, Country  Manager, SYMANTEC Romania and Bulgaria
  • Alexandru Cosbuc, Vicepreședinte  International Accounts  SIVECO Romania

Evenimentul a fost condus de Silviu Hotaran, Managing Partner, GKTI Semper Human, iar dezbaterea a fost moderata de Viorel Lupu, General Manager, Online Services

EurActiv Network, cea mai respectata sursa de informatie europeana (conform Edelman 2010 Capital Staffers Index) se afla în permanent contact cu lumea afacerilor europene si furnizeaza informatii localizate despre politica UE in 15 dintre limbile vorbite in spatiul European.
EurActiv.ro, portalul romanesc de stiri si dezbateri despre politici publice europene, a fost fondat in anul 2004. Portalul a reflectat aspiratia societatii romanesti in perioada de pre-aderare si a sustinut evolutia politicilor de aliniere la Uniunea Europeana. Orizontul este acum “Europa 2020”, iar EurActiv.ro si-a reinnoieste strategia pentru a raspunde mai bine asteptarilor cititorilor legate de aceasta viziune europeana.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s