Intel Vision on Cloud Computing

Monica-Ene Pietrosanu, Intel R&D Country Manager

Viziunea Intel pentru Cloud pleaca de la faptul ca pina in 2015 vor exista 15 miliarde de dispozitive care se vor conecta la Internet.

Intel apreciaza ca sectorul public poate juca roluri multiple in adoptarea serviciilor cloud.  Astfel, poate incuraja aparitia bunelor practici prin incurajarea participarii jucatorilor locali in activitatea globala de interoperabilitate si standardizare; poate ajuta la adresarea aspectelor legate de folosirea datelor locale, protectia datelor, pastrarea datelor in cloud in EU si peste granite, cresterea increderii in dezvoltarea si folosirea in siguranta a serviciilor e-government in cloud.

Astfel, folosirea serviciilor cloud in administratia publica poate fi o contributie relevanta la cresterea gradului de competitivitate al tarii si al UE prin crearea oportunitatilor pentru companii de a inova in domeniu si pentru cetateni de a beneficia de rezultatele acestor inovatii.  

Cloud Computing poate fi definit simplu ca IT livrat ca serviciu. In asigurarea unui mediu de calcul unitar, usor de folosit, de la notebook la centrele de date, denumit de Intel Compute Continuum, furnizorii de servicii trebuie sa adreseze aspecte legate de securitate, confidentialitate, drepul de proprietate intelectuala si raspunderile care revin furnizorlilor de servicii cloud, interoperabilitate, eficienta energetic.

Intel apreciaza ca in mutarea catre cloud organizatiile individuale si industria IT trebuie sa se concentreze pe eficienta, simplificare si securitate – cu focus pe solutii deschise, interoperabile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s