SIVECO despre adoptia cloud in educatie

Alexandru Cosbuc, SIVECO

 

Pe toate meridianele, sistemele educationale se confrunta in general cu aceleasi dificultati in domeniul IT: lipsa personalului de administrare in scoli, departamente IT subdimensionate, infrastructura complexa si servere eterogene.

Cloud vine cu o promisiune valoroasa: rezolvarea tuturor dificultatilor de mai sus, si in plus, ofera o eficienta spectaculoasa, pentru ca gradul de utilizare al sistemelor informatice din scoli se concentreaza in perioada scurte in preajma examenelor, unde este necesara o arhitectua scalabila, care sa suporte bine gradul ridicat de incarcare.Educatia este probabil domeniul care va beneficia cel mai mult de oferta Cloud-ului.

Si, in viitor, ne putem astepta chiar la o deschidere, facilitata  de Cloud, a sistemelor nationale de educatie spre peisajul international, cu standarde comune si mobilitate a elevilor, si tot ce presupune aceasta.

SIVECO a creat o biblioteca de continut educational (imagini, animatii, continut interactiv).

Cloudul inseamna mai putin spatiu fizic pe server si mai putine sarcini impovaratoare pentru administratorii IT, mai ales in serviciile din institutiile publice, cum ar fi in educatie.

Experienta cu Ministerul Educatiei in dezvoltarea celui mai accesat portal pentru admiterea la liceu constituie un bun exemplu pentru adoptarea serviciilor cloud in educatie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s