Liber amicorum: studii si eseuri in onoarea lui Gabriel Liiceanu

M-am bucurat sa fiu parte a unui demers rar intalnit in cultura noastra. Le multumesc domnilor Catalin Cioaba si Bogdan Minca pentru ca m-au implicat in proiectul “liber amicorum” dedicat domnului Gabriel Liiceanu.

Cartea este editata de Zeta books si gasiti  prezentarea aici: http://www.zetabooks.com/new-releases/liber-amicorum-studii-si-eseuri-n-onoarea-lui-gabriel-lii.html

„O „carte a prietenilor“ în toată puterea cuvântului. De altfel, chiar aşa se şi numeau, pe vremuri, volumele aniversare: liber amicorum. E o tradiţie academică veche şi totuşi mereu nouă, în măsura în care, acum şi întotdeauna, o faptă culturală autentică se naşte cel mai adesea sub auspiciile prieteniei.

Tocmai acest lucru l-au învăţat de la Gabriel Liiceanu elevii şi prietenii săi mai tineri, care au trăit din emulaţia pe care acesta a creat-o, în deceniile din urmă, în filozofia românească. Poate că cel mai de preţ dar pe care l-au primit – prin cărţile şi cursurile sale, prin prezenţa sa publică – a fost întotdeauna sentimentul că „merită făcut“, că „are sens“, că trebuie urmărit şi dus până la capăt un proiect cultural.

Cartea cuprinde, deopotrivă, şi contribuţiile unor autori de marcă ai vremii noastre, care s-au alăturat celor mai tineri spre a se bucura împreună de momentul aniversar. Iar cum una dintre cele mai mari bucurii de pe lume este aceea a unei pagini bine scrise, fiecare dintre aceştia, prevăzător, a pus-o la păstrare între copertele acestei cărţi”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s