ISO 26000:2010 Guidance on Social Responsibility

Am revenit la pasiunea si meseria mea de cercetator odata cu finalizarea proiectului ISO de elaborare a unui standard de responsabilitate sociala. Am facut de curind un curs cu seful Comitetului Tehnic de elaborare al standardului ISO 26000 si urmaresc adoptarea acestui ghid  in practica organizatiilor internationale si locale. Am cumparat standardul de la ASRO si apreciez modul in care este localizat si structurat (ca aplicatie).

In toate intalnirile pe care le am, constat ca e nevoie sa explic care este legatura dintre responsabilitatea sociala si activitatea de baza unei organizatii. Daca unii au auzit de CSR, intelegerea cea mai comuna este legata de comunicare si implicarea in comunitate, de filantropie si imagine si, in unele cazuri, de risc management.

Sunt obsinuita cu alegeri greu de explicat. Si de inteles de catre mama. In anii 70, cind am ales Liceul de Informatica din Bucuresti, mama (dintr-un sat care nu are gara) era sigura ca locul meu de munca o sa fie la „Informatii”, in Gara de Nord. Am speculat parerea ei buna despre serviciile de orientare  si am ales sa fac o cariera in IT. Informatizarea a inceput atunci. Alegerea mea de acum (politici publice, standarde, consultanta) e la fel de confuza pentru mama mea. Dar, in mod sigur, stie ce este responsabilitatea. Pentru ca responsabilitatea inseamna, ca in tagline-ul acestui blog, buna crestere in care m-a crescut.

Un demers pe termen lung, un demers care inseamna educatie. Incepind de acasa, de la cei sapte (sau sase) ani de acasa. Asa incepe responsabilizarea.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s