Impreuna suntem mai puternici. Individual, suntem mai responsabili

Imi place foarte mult clipul Vodafone https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NJny0uSasfA.  As recomanda sa fie difuzat, in prime time, pe toate canalele. Must carry, mesaj cu impact social. Eu am retinut indemnul acesta: sa nu ne risipim. Si sa nu risipim, mai ales in perioada de criza, energia, ideile, timpul. Orice lucrul facut, e bun facut. Tot de pe site-ul Vodafone, despre principii de conduita in afaceri (https://www.vodafone.ro/despre-noi/responsabilitate-corporativa/vodafone/principiile-de-conduita-in-afaceri-ale-vodafone/)

„Sunt legale acţiunile pe care intenţionez să le întreprind?      Sunt cinstit şi onest?      Acţiunile mele vor rezista probei timpului?      Cum mă voi simţi după acţiunile pe care le iau?      Cum ar arăta acţiunile mele, dacă ar fi să apară pe prima pagină a unui ziar?      Îmi pot justifica acţiunile în faţa familiei?”

Responsabilitatea sociala personala incepe cu raspunsul la aceste intrebari. Iar responsabilitatea sociala corporatista trebuie analizata, verficata si auto-evaluata in linia celor sapte teme mari, descrise de standardul ISO 26000: governance (managementul organizational, cum a fost localizat de ASRO), drepturile omului, practici de munca, mediu, practici echitabile, domenii de actiune referitoare la consumatori, implicarea si dezvoltarea comunitatilor.

Am scris aceste rinduri pentru toti cei care apreciaza, ca si mine, campania Vodafone. Pentru cei care scriu despre CSR, adaug: comunicarea despre CSR este la sfarsitul lantului prin care se creeaza valoarea. La inceput este partea de governance. Iar, implicarea in comunitate este doar una din cele sapte teme principale.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s