Definitia ISO pentru standarde

Standardul este in definitia ISO: „un document stabilit prin consens si aprobat de un organism recunoscut, care furnizeaza pentru utilizari comune si repetate, de reguli, linii directoare sau caracteristici pentru activitati sau rezultatele lor, urmarind obtinerea unui grad optim de ordine, intr-un context dat.”

Am citat din cuprinsul standardului ISO 26 000, pe care l-am achizitionat de la ASRO (si repet, imi place localizarea acestui standard. Este consecvent tradus si ingrijit redactat).

Daca ati citit si postul „About Standards” intelegeti asociere intre pasiune si standarde. Pentru urmatoarele cuvinte cheie: consens, recunoscut, utilizare, ordine.

Standardul de responsabilitate sociala nu este obligatoriu, nu exista certificare pentru acest standard. Nu contine cuvintul „trebuie”, nu e „must-have”. Si nici „nice to have”, cum sunt folosite acum multe dintre certificate, pentru colectie. As indemna sa fie folosit la verificare, la a intelege acest ghid pentru auto-evaluare. Mai ales daca oferim produse pentru consumatori – pentru utiizari comune si repetate. Pentru ca sa nu dezamagim bunul gust. Al libertatii, cum spune tagline-ul Humanitas.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s