Ymens de fun

Am fost si azi la un eveniment marca „McCann PR”. Marturisesc, de altfel, ca am raspuns invitatiei tocmai pentru a revedea oameni cu care am lucrat cu placere. Si nu am insistat sa aflu despre ce companie e vorba. Primisesm toti o invitatie la un „blind date”  de cloud. A fost vorba despre lansarea platformei Ymens a companiei TeamNet. Ca sa nu trec direct la partea de fun, iata prezentarea platformei:

„Ymens este prima platformă de cloud computing accesibilă, dezvoltată local, care aduce tuturor afacerilor funcţionalităţile de care, până acum, dispuneau doar corporaţiile. Dezvoltată în concordanţă cu piaţa de business locală, Ymens oferă soluţii flexibile şi integrate, disponibile oricând şi oriunde de pe o gamă largă de echipamente – laptop, tabletă, smartphone – cu funcţionalităţi unice, adaptate nevoilor de business ale IMM-urilor.”

In afara faptului ca nu stiu cine ne confirma ca este „prima” si nu sunt sigura cita valoare are acest „sales proposition” si de ce toti oamenii insista sa fie primii, apreciez foarte mult modul cum s-au pregatit si cum s-au prezentat in fata presei cei din echipa YMENS. Adica, s-au prezentat chiar ca o echipa: decizie, tehnic, marketing. Si au facut fata cu brio scenariului. Un scenariu cu mult fun, foarte inspirat. Romanesc. De la lucrurile serioase (Ymens face trecerea de la „potential” la profit – asta da „sales proposition”) la replicile savuroase („Sunt de la televiziunea PR OTV fara PR”), evenimentul a avut ritm si a asezat noul brand, de la inceput, pe un drum bun.

Actori profesionisti alaturi de echipa companiei au interpretat o sceneta reality show: doi reporteri „de teren” transmit live de la conferinta de presa de lansare Ymens. Unul dintre ei este in legatura cu „Domnul Dan” si transmite pentru TV,  iar o tinara reporterita se imparte intre telefonul mobil, pixul si agenda ca sa noteze ceva „emotionant, care sa trezeasca interesul cititorilor’. Reusesc amindoi sa inteleaga cite ceva, desi sunt cu „capul in nori”.

Apare live prezentatorul TVR1, Mihai Constantin, temeininc pregatit, si din off, Moise Guran, care sintetizeaza in citeva minute mesajul de business. Dupa care vin intrebarile din public si oamenii de pe scena raspund deschis, cu optimisim ca daca ceva nu se poate acum, gasim impreuna o solutie.

I-am felicitat pe toti pentru ca au facut ca acest subiect pretentios – Cloud Computing- sa fie fun, sa ne faca sa credem ca IT-ul romanesc creaza valoare. Si ca stiinta serviciilor se invata. Servicii software si servicii de PR sunt facute de oameni. Daca pun competenta si profesionalism, atunci brandul capata valoare de cum este asezat inca din start.

Good job, have fun!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s