Umanager este despre oameni de omenie

Am petrecut azi aproape patru ore ascultind oameni de succes vorbind despre ei, cu sinceritate, cu modestie, fiecare cu harul sau de a povesti. O sala plina dintr-o aripa a noii cladiri Unicredit, in care oamenii aplaudau la scena deschisa, puneau intrebari, panelistii dialogau intre ei si cu cei din sala. Eu m-am dus pentru ca m-a invitat Silviu, unul dintre initiatorii acestui eveniment si m-am simtit ca in anii in care organizam impreuna Conferintele despre comunitate si diversitate.
Evenimentul de azi a fost primul din seria intalnirilor, dialogurilor si atelierelor de leadership din cadrul programului „umanager”.

Cei patru fondatori care au gindit programul ” umanager” sunt: alaturi de Silviu Hotaran, pe care il stiti, Septimiu Postelnicu – vicepresedinte executiv al diviziei Global Banking Services a UniCredit Țiriac Bank, Wargha Enayati este fondator al Rețelei Private de Sănătate Regina Maria, Steven van Groningen, Președinte și CEO al Raiffeisen Bank.
Asa cum au declarat la lansare, proiectul ”umanager” își propune să coaguleze o comunitate care să folosească etica în afaceri ca reper în activitatea profesională. De aceea, programul se adresează atât oamenilor de afaceri cât și studenților și liceenilor interesați să-și construiască o carieră în business.
Azi a fost un atelier cu tema ” Adevaratul succes” iar invitatii care au vorbit despre etica, responsabilitate, normalitate, succes au fost: E.S. Martin Harris, Camelia Sucu, Marcel Foca, Victor Toriani Gabriel Gorea, Alex Gavan, Dan Puric, Radu Manolescu, Radu Georgescu, Dan Pascariu.
A fost un spectacol al diversitatii, fiecare dintre cei noua invitati, impreuna cu cei patru fondatori, au vorbit despre lectiile lor de viata, despre cum vad succesul, rolul liderilor, importanta valorilor personale, a principiilor etice, a muncii in echipa, a servirii interesului national si a idealurilor morale.
Silviu mi-a reamintit intrebarea energizanta „de ce ma bucur eu azi” iar Excelenta Sa, Martin Harris, a spus un lucru pe care l-am notat ca motto-ul zilei „the values I hold are the values I up-hold and promote”. Odata in plus am realizat ce inseamna traditia britanica, cat de multe are in continuare lumea de invatat despre valorile promovate in lunga istorie a Marii Britanii. Stiu ca au scris si altii acest lucru, dar eu scriu acum pentru ca este pentru a doua oara anul acesta cind privesc cu admiratie si aleasa consideratie catre monarhia britanica si catre cei care o servesc. Prima data anul acesta am vazut spectacolul de deschidere a Jocurilor Olimpice, iar acum spun ca eu stiu semnificatia cuvintului „Great” cind ma gindesc la Great Britain.
Iar in acest context, mi-ar placea ca acest program „umanager” sa ne duca cu gindul ca „u” vine de la uman. Ca liderii sunt oameni de omenie. Ca, asa cum spune Tom Peters, „Leaders do. People.”
Iar cei „patru evanghelisti” vor face manageri umani din cei care ii urmeaza.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s