2012 – Anul Responsabilitatii Sociale

Inchei un an cum nu a mai fost altul. De 18 ani lucrez in companii americane si pot sa spun ca am asimilat cultura organizationala bazat pe trairea valorilor, pe buna guvernanta si pe recunoasterea performantei. Incepeam anul trecut cu o rezolutie 2012 foarte ambitioasa, cu planuri mari si obiective majore. Ma bucur sa spun ca le-am indeplinit pe toate. Mai mult, am avut ocazia sa incep o cariera la care nu am visat.
Mai intai, am pus bazele Institutului pentru Studii de Responsabilitate Sociala (CSRInstitute.ro). Primul proiect pe care l-am facut la Institut a fost si va ramine istorie: am fost alaturi Catalin Cioaba si Bogdan Minca la aparitia unei carti de referinta, lansata cu ocazia unei mari aniversari: Liber amicorum – studii si esuri in onoarea lui Gabriel Liiceanu.
Am urmat primul curs de CSR Expert – ISO 26000 si am inceput sa scriu pe blog-ul acesta, cu dorinta de a promova responsabilitatea individuala si responsabilitatea organizationala.
Am lucrat cu Manuela Preoteasa, Dan Luca si Oana Mateescu la o strategie noua pentru EurActiv Romania. I-am cunoscut pe colegii din EurActiv Brussels si EurActiv Network si am invatat foarte mult despre politici publice.
Am scris multe strategii anul acesta, pentru organizatii de toate felurile: de la antreprenori la corporatii.
O pagina importanta a planurilor 2012 a fost reconstructia, consolidarea casei parintesti. Am respectat arhitectura veche si pe fundatia asezata de bunicii mei am restaurat o frumusete de casa. Eu cind spun:”am facut” va rog sa intelegeti ca intotdeauna ma refer la o echipa. E intodeauna vorba de „noi”, de pluralul care se formeaza din doi, eu si Dorin, sau eu si famila si prietenii apropiati.
Evenimentul anului 2012 s-a petrecut in octombrie, cind Roxana Vitan de la Romanian-American Foundation m-a invitat la o discutie, despre care aveam sa aflu ca fost un prim-interviu, despre un proiect nou, o directie noua a Fundatiei – Applied Research, Tecnological Innovation and Entrepreneurship. Astfel, asa cum ati vazut in fotografiile din pagina mea de Facebook, din octombrie ma ocup de acest progam si vin cu drag la birou, un birou aflat intr-o casa aristocrata, construita in cea mai aleasa perioada a Romaniei, perioada interbelica.
E un standard ridicat, am multe obiective profesionale ambitioase pentru 2013. Sunt citeva evenimente majore si in plan personal si ma pregatesc cu entuziasm sa inep noul an.
Am spus ca anul 2012 a fost Anul Responsabilitatii Sociale pentru ca am avut confirmarea credintei ca am ales bine, am aratat cit de mult conteaza valorile personale, buna guvernanta, bunul simt.
Anul 2013 ma va gasi alaturi de familie si cei mai buni prieteni, cu voie buna si cu planuri mari.
Va doresc sa va faceti un plan realist si vizionar, sa aveti puterea sa-l indepliniti si sa ne vedem cu bine la ora bilantului 2013.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s