Luminita de la Salvarea din Scornicesti

Un om bun. O tinara sigura pe meseria ei, un om hotarit, energic, cutivat, inteligent, destoinic. Da, toate aceste calitati au loc in descrierea Luminitei. Poate mi-a spus si numele, dar eu in situatii critice de sanatate sunt un om pierdut. Linga Luminta, in Salvarea din Scornicesti, in care mergeam cu mama in stare critica, cu sirena si luminile aprinse in noapte, aveam linga mine un om de nadejde. Ma uitam cum isi face treaba, cum se coordoneaza, cum comunica, cum este permanent atenta. Cum isi face timp, cu un ochi la perfuzie si celalat la monitor, sa-ti spuna povesti si sa te incurajeze. Sa-ti spuna ca in momentele critice ai nevoie de curaj, de indrumare, de empatie si de afectiune.
Am adus-o pe mama de la Spitalul Judetean din Slatina. A fost ingrijita pentru citeva ore acolo, in momente critice, si as vrea sa le spun celor din provincie, de la seful sectiei pina la medicul de la urgente majore, sa nu aiba niciun complex. Omul sfinteste locul, indiferent de rangul sau. Cit timp am facut eu de la Bucuresti pina la Slatina au facut tot ce medical si uman se putea face. Le multumesc, cu recunostinta.
Acum suntem la un spital in Bucuresti.
Dupa ore multe de nesomn, printre multe telefoane de la rude si prieteni, cine credeti ca ma suna azi sa ma intrebe cum evolueaza mama?
Luminita.
Poate cu o floare nu se face primavara.
Dar cu o Luminita, se face lumina.
Iar mama, mama e o viteaza si acum cind revine incet-incet-incet-incet in lumea noastra si invata creierul sa-si aminteasca gesturile firesti. Sunt optimista, desi a fost „un accident vascular cerebral mare” si ne-a lasat-o pe mama jumatate activa. Stiu ca va fi greu si mi-e greu sa va scriu mai departe. Mi-am adunat puterile acum sa va scriu despre Luminta.

Despre Ioana, afirm doar ca cine a spus ca un prieten e un inger pazitor mi-a citit mie gindurile.

Nu ne-am mai tine pe picioare, n-am sti incotro s-o luam fara indrumarea unor oameni care isi fac, intai de toate, meseria.

Luminita, Ioana – va multumesc, cu recunostinta.

2 thoughts on “Luminita de la Salvarea din Scornicesti

  1. Emotionant de uman… In situatii limita, un om cu suflet poate face diferenta dintre aici si dincolo. Orice amanare a despartirii de cei dragi este nepretuita, cu atat mai mult cand speranta recupararii nu este cu totul pierduta. Urasc lucrurile ireversibile, Pot fi disparitii salvatoare pentru unii… dar pentru mine sunt pierderi atat de dureroase, ca as da ani din viata sa le aman… Sper ca intodeauna vom avea puterea si ragazul sa ne luam ramas bun cum se cuvine macar de la cei care ne-au dat viata. Va trece si cumpana aceasta, in care fiecare ne regasim, din nou, copiii parintilor nostri, intr-un sir fara de sfarsit, cu intelesuri abisale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s