Atelier de Leadership Moral a grupului umanager

IMG-20141023-WA0000umanager continua seria intalnirilor despre etica in afaceri, ceea ce imi intareste convingerea ca tot mai multi conducatori de organizatii gindesc, simt si actioneaza din ce in ce mai…uman. Cele sase ateliere  organizate ilustreaza motivatia pe care cei patru initiatori (Wargha Enayati, Steven Van Groningen, Silviu Hotaran, Septimiu Postelnicu) au avut-o atunci cind au ales numele umanager pentru demersul lor. Inteleg din ce in ce mai mult ca ‘u” vine de la „uman”.  Asa cum ar trebui sa inteleaga si cei din HR de unde vine „H”. Am mai spus asta, dar cred ca trebuie mereu spus si, mai ales, facut. De catre cei care conduc organizatiile. Puterea exemplului este uriasa. Cred ca un CxO trebuie sa fie in stare sa treaca examenul de conducere si sa obtina permis de la scoala vietii.

Invitatii, Ruediger Fox din Germania, Francois Coste (Groupama), Lucian Negoita (Emotion Center) si Marian Popa ( Deutsche Bank), au vorbit despre valori, comportament, atitudini. Intrebarile din sala incepeau mai toate cu „cum”. Cum e posibil sa convingi actionarii sa investesti in valori spirituale? Cum armonizam valorile individuale cu cele ale organizatiilor in care lucram? Din intrebari razbatea mai degraba neincrederea. Cum o sa ajungem intr-o lume materialista, interesata de raportarea trimestriala la bursa, sa gindim pe termen lung.

Cind raspunsurile vin de la oameni care au „facut oameni” (adica de la leaders) si mai au si exemple clare, atunci pleci cu ideea ca lumea se va schimba in bine. Nu de la sine, ci incepind cu fiecare dintre noi.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s