Etica si curaj in antreprenoriat

  

Am fost la o noua intalnire organizata de umanager, unde m-am bucurat sa ascult discursuri impartasite de antreprenori de succes. Cum pe aceasta pagina am scris aproape despre toate atelierele de pina acum, cum cei patru „evanghelisti” ai binelui sunt in primul rind din poza, trec direct la impresii. 

Nu mi-am imaginat ca ma voi emotiona vreodata pina la lacrimi la o conferinta de business. Am organizat multe, am participat la numeroase evenimente in industrie, insa azi am trait un moment unic. Un om ne-a marturist cum a trait un moment dificil, in plina criza, cind a preferat sa ramina fidel principiilor si valorilor sale nenegociabile. Sa nu-si salveze pielea dezertind de la morala. A avut curaj sa ramina integru. Cit i-a fost de greu am vazut azi, am vazut cum emotia retrairii acelui moment i-a inabusit glasul. Povestea proprie, convingatoare prin onestitate si sinceritate, ramine un model de referinta pentru mine: Eugen Voicu – CERTINVEST.

„N-as avea curaj sa nu fiu etic” – a inceput discursul sau unul dintre cei mai cunoscuti antreprenori din IT. Este un om inteligent, profesionist, foarte respectuos si respectat. Nu-si imagineaza cum s-ar putea construi o companie, cum s-ar conduce un business fara conduita etica.  Ma gindesc ca mintea mea nu cuprinde scenarii in afara moralei. Poate mi-ar fi prins bine sa copiez la un examen, la care multa lume copia, insa stiu ca as fi rosit si mi-ar fi tremurat mina scriind. Iti trebuie curaj, indeminare, stiinta sa faci lucruri bune. Dar si pentru lucrurile rele ai nevoie de curaj, indeminare, stiinta. Etica, valorile si virtutile fac diferenta. La aceste lucruri m-am gindit ascultind un om pe care l-am apreciat dintotdeauna pentru comportamentul sau in business, pentru atitudinea sa in relatiile cu oamenii: Liviu Dragan – TOTALSOFT.

A fost, cu siguranta, un eveniment reusit. Toate celelalte discursuri – care mi-ar fi placut sa fie povesti- au captat audienta. Am ramas la cele impartasite mai sus pentru emotiile pe care inca le traiesc. Mai povestesc cu Silviu, in confruntarile noastre obisnuite.

Daca nu ti se rosesc obrajii atunci cind te uiti la tine in oglinda, daca ai avut curajul sa spui si sa faci ceea ce crezi, atunci sa mergi drept mai departe. 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s